Skip to main content

Čaj o štvrtej na Bojnickom zámku

Posedenie pre staršiu generáciu plné histórie a spomienok

9., 16. a 23. október 2024
16:00 hod.

O podujatí

Posedenie pre staršiu generáciu plné histórie a spomienok

Slovenské národné múzeum – Múzeum Bojnice si v mesiaci október opäť uctí staršiu generáciu podujatím, ktoré sa nesie v duchu príjemného posedenia pri šálke lahodného čaju. V rámci Mesiaca úcty k starším v roku 2024 sa múzeum rozhodlo nadviazať na úspešnú tradíciu a pripraviť pre svojich skôr narodených návštevníkov špeciálne popoludnia
v malebnom prostredí Bojnického zámku.

Nezabudnuteľné popoludnia s čajom a históriou

V dňoch 9., 16. a 23. októbra 2024, so začiatkom o 16:00, budú mať seniori jedinečnú príležitosť spojiť chuť tradičného čaju s objavovaním zámockých tajomstiev. Posedenie sa začne prehliadkou Grófskeho bytu a Huňadyho sály, kde návštevníkov prevedie skúsený sprievodca. Atmosféru histórie umocní aj diskusia na zaujímavé témy týkajúce sa zámku, jeho histórie a významu pre súčasnosť.

Po prehliadke budú účastníci vítaní v príjemnom prostredí zámockých Klubovní, kde na nich čaká ďalšie prekvapenie – inštalácia venovaná 75. výročiu založenia múzea. Pri šálke čaju si budú môcť spoločne pospomínať, vymeniť názory a diskutovať o rôznych témach, ktoré sú blízke ich srdciam.

Výnimočná príležitosť pre jednotlivcov i kolektívy

Tento program je ideálnou príležitosťou pre seniorov, ktorí chcú stráviť popoludnie v krásnom prostredí, obohatiť sa o nové poznatky a zažiť pohodové stretnutie so svojimi vrstovníkmi. Múzeum srdečne pozýva jednotlivcov i väčšie skupiny – či už ide o priateľov, susedov, alebo organizované kolektívy, každý je vítaný.

Praktické informácie

Podujatia sa uskutočnia v dňoch 9., 16. a 23. októbra 2024 o 16:00 hod. Vstupné je symbolické – 3 €/osoba. Pre viac informácií a rezervácie pre skupiny môžete kontaktovať Oddelenie múzejnej komunikácie, marketingu a služieb návštevníkom na emailovej adrese vazanova@bojnicecastle.sk.

 

Tešíme sa na stretnutie s Vami pri šálke čaju a spomienkach na zámocké časy!

Upozorňujeme všetkých záujemcov, že termín 16.10.2024 je plne obsadený.

Vstupné

Osoba
3 €